Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Shannon menehtyi vanhuuteen 28.1.2016

 

 

A.D. Shannon

LJP-III

Virallinen nimi: A.D. Shannon Kasvattaja: Jannica VRL-04799
Kutsumanimi: Shannon Omistaja: Rinaz VRL-13627
Rotu: shetlanninponi Painotus: estepainote
Ikä:  s. 01.12.2008 Taso: KO: HeC RE: 60 cm
Skp, säkä: ori, 98 cm Väri: punarautias
VH-tunnus: VH05-017-2539 Saavutukset: LJP-III
 

Hellävaraisesti käsiteltynä oikein mukava poniori!

Jos harjaat liian voimakkaasti, ori kyllä huomauttaa siitä. Jos kiristät satulavyötä kireämmäksi liian nopeasti, saatat tuntea kuinka ponin hampaat käyvät kiinni reidessäsi. Shannon on erittäin oman arvonsa tunteva, eikä siedä huonoa kohtelua laisinkaan. Kaiken pitää olla tämän ponin kanssa hyvin rauhallisesti sekä hellävaraisesti etenevää, jotta yhteinen sävel voisi löytyä. Shannon on luonteeltaan hyvinkin herkkä, joten senkin takia uusiin asioihin totuttelu on tehtävä mahdollisimman tyynesti ja rauhallisesti. Ori ei kuitenkaan ole kovinkaan ujo, vain hieman hermoheikko uusissa asioissa. Muiden ponien kanssa Shannon viihtyy todella hyvin, eikä pidä laisinkaan yksin jäämisestä.

Hoidettaessa Shannon pyörii ja hyörii yleensä kuin mikäkin hyrrä! Hoito-tuokio ei ponin mielestä saisi kestää ainakaan yli puolta tuntia, sillä ori ei pidä paikoillaan seisomisesta sitten yhtään. Tämän takia Shannon keksii vähän väliä omia jekkujansa ihmisen riesaksi.
Poniorille normaalien varusteiden laitto sujuu hyvin, antaa laittaa suojat sekä pintelit jalkoihinsa turhia hötkyilemättä. On kuitenkin olemassa yksi asia, jota Shannon inhoaa; pesemistä. Jo pesupaikalle mentäessä ori alkaa esitellä vastustelun merkkejä, tällä kertaa ei pelosta vaan silkasta inhosta. Poni nimittäin antaa kyllä pestä itsensä, mutta huiskii hännällään ja heilauttelee päätään haluten jo mahdollisimman pian pois pesukarsinasta. 

Entisenä laukkaponina toimineessa Shannonissa virtaa yhä edelleenkin vahva kilpailuvietti. Muutamia kertoja maastossa Shannon on yrittänyt myös lähteä ryöstämään laukatessa. Energyä ja pomppua Shannonilta ei puutu, joten sillä kisataan eniten esteratsastuksessa.
Koulupuolella Shannon on rauhallisempi, eikä kiirehdi niin paljon kuin esteillä. Oripoika toimii melko hyvin ratsuna, vaikka välillä saattaakin esittää vastalauseita pukittelemalla sekä omilla tempauksillaan. Shannon ei siis missään nimessä sovi lasten ratsuksi, koska riski olisi liian suuri, eihän sitä voi tietää minkä jekun ainekset ponin päässä juuri sillä hetkellä liikkuu.
Esteratsastuksessa Shannon saa aivan uutta energyä alleen, ja hyppää pienimmätkin esteet suurella ilmavaralla. Orin hyppytyyli vaihtelee milloin milläkin esteellä, joten ratsastajan täytyy olla todella tarkkana hypyissä mukana. Jos ratsastaja ei valmistele ennen hyppyä ponia lainkaan, ratkaisee Shannon yleensä tilanteen rynnistämällä esteelle ja hypäten kovaa ja niin korkealta kuin pieni poni pystyy. Tämän takia varsinkin lähestymisissä esteradalla on ratsastajan oltava erityisen tarkkana, jotta poni pysyisi kunnolla hanskassa.

Shannonin maastokäyttäytymisestä ei koskaan voi olla täysin varma, joten on kannattavaa olla jokin toinen ratsukko mukana maastossa. Maastoesteistä ori pitää kovasti ja innostuu niillä yhtä paljon kuin rataesteilläkin.

 

Ne parhaimmat hetket - sijoitukset

Jaoksen alaiset

Päivämäärä Kutsu / Järjestäjä Jaos Luokka Sijoitus
23.12.2014 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 60 cm 6/50
16.12.2014 Cresendo ERJ 50 cm 4/47
18.12.2014 Shelmen KRJ Helppo C 1/25
19.12.2014 Shelmen KRJ Helppo C 2/25
05.03.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 60 cm 5/40
08.03.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 60 cm 3/40
26.02.2015 Aittohaara KRJ Helppo C 3/48
28.02.2015 Aittohaara KRJ Helppo C 3/48
03.03.2015 Aittohaara KRJ Helppo C 2/48
06.04.2015 Minnantila ERJ 60 cm 1/31
15.04.2015 Virtuaalitalli Wuki ERJ 60 cm 2/30

Villit

Päivämäärä Kutsu / Järjestäjä Laji Luokka Sijoitus
22.12.2014 Gotham Stable ER 50-60 cm 4/17
26.02.2015 Spring Hill Racing Center ER 60 cm 4/42
27.02.2015 Spring Hill Racing Center ER 60 cm 2/42
01.03.2015 Lumen Hohde ER 60 cm 3/23

 

Yksi pieni perhe
 

i. Saffran

   shet-o, ei palkintoja

ii.tuntematon iii.tuntematon
iie.tuntematon
ie. tuntematon iei.tuntematon
iee.tuntematon

e. Hearty Beata

   shet-t, ei palkintoja

ei.tuntematon eii.tuntematon
eie.tuntematon
ee.tuntematon eei.tuntematon
eee.tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt Varsa Emä Omistaja
13.03.2009 A.D. Dimonan Roxette Rosenwayn Dimona Jannica VRL-04799
12.08.2010 Banshee HV Bandido Bam HV Hapero VRL-06115


 

Shannonin oma päiväkirja + valmennukset

05.03.2015 Estevalmennus tasolla 60 cm // Valmentajana Lilo
Rinaz talutti kentälle ruskean karvapallon ja meni kaartoon kiristämään satulavyön, laskemaan jalustimet ja tietenkin hyppäämään selkään. Pyysin Rinazia aloittamaan normaalisti alkukäynneillä, joiden jälkeen pari kierrosta ravia. Tämän jälkeen lämmittelin vielä ratsukkoa laukkaamalla pääty-ympyrällä ja hyppäämällä pientä 40cm ristikkoa muutamaan otteesen. Shannon oli energinen ja hyppäsi esteen yli ilmavasti suurehkolla ilmavaralla varustettuna. 
Lämmittelyjen jälkeen esitin Rinazille radan jonka olin rakentanut kentälle alkuverkkojen aikana ja Rinaz tuntuikin innostuvan hyvän verran. Pyysin ratsukkoa etenemään ensimmäisellä kerralla radan pienissä pätkissä ja alun 50cm pysty ja 40cm okseri sujuivat energisellä laukalla ja pompahtavalla hyppytyylillä. Ratsastajasta huomasi varautuneisuuden ponin päänmenoihin ja se oli tietenkin hyvä juttu. Kolmantena esteenä tuli 60cm pysty ja neljäs oli toinen 60cm pysty, jotka poni ylitti taas ilmavaralla varustettuna. Nelos-esteen jälkeen vauhti oli huima ja pyysinkin Rinazia pidättämään reilulla otteella ettei poni ehdi lähteä lapasesta. Juuri ennenkun Rinaz sai tiukennettua otteita Shannon vetäisi pari pukkia ja pian ymmällään oleva ratsastaja istui maassa pysähtyneen ponin vierellä. ”Hui, sattuiko?” Kysyin Rinazilta, joka nousi päättäväisesti ylös ja vastasi: ”Eei, näitähän sattuu”. 
Pian Rinaz olikin jo takaisin Shannonin selässä ja kuunteli ohjettani kun käskin toistamaan radan. Energinen poni laukkasi ensimmäiselle esteelle hirmuisella laukalla, mutta hyppäsi kuitenkin hallitusti. Pian rata olikin jo kunnialla suoritettu ja Rinaz ravasi ponilla eteeni. ”Nonniin sehän meni hyvin, sitte vielä kerta läpi ja loppu lämmittelyt,” sanoin iloiselle ratsastajalle, joka meni radan puhtaasti vielä kerran läpi ja siirtyi loppulämmittelyihin.

02.03.2015 Estevalmennus tasolla 60 cm //Valmentajana Julie
Juuri kun sain esteet rakennettua siirsi Rinaz Shannonin käyntiin. Pyysin, että Rinaz kertoisi vähän minkälainen Shannon on hypätessä ja nainen kertoi lyhyesti kaiken tarpeellisen tiedon. Sitten pyysin ratsukkoa siirtymään pääty-ympyrälle, jonne olin rakentanut noin 50cm esteen. Ratsukko kiersi esteen muutaman kerran rauhallisesi, ennenkuin lähestyi estettä hieman turhan kovassa vauhdissa. Shannon hyppäsi esteen isolla ilmavaralla ja siirtyi laukkaan, vaikkei Rinaz edes pyytänyt. Ohjeistin Rinazia tekemään ennen ja jälkeen esteen muutaman pidätteen ja tekemään pienemmän voltin pääty-ympyrän keskelle, jos Shannon kiihdyttäisi liikaa. Ratsukko otti uuden lähestymisen ja Rinaz toimi ohjeiden mukaisesti ja sai Shanonin hyppäämään rauhallisemmin. Kehoitin ratsukkoa ottamaan vielä toisen hypyn esteelle. Tälläkertaa Shannon meinasi kiihdytellä esteelle, mutta Rinaz huomasi sen ja teki voltin, jolloin Shanon rauhoittui ja hyppäsi mukavan näköisen loikan esteen yli. Seuraavaksi pyysin Rinazia hyppäämään rakentamani 60cm sarjan pitkälle sivulle. Rinaz alkoi lähestymään estettä, eikä huomannut kun Shannon alkoi kiihdyttää ja siirtyikin hurjaan laukkaan. Rinaz jäi hypyssä jälkeen ja tömähti ensimmäisen esteen jälkeen kaualle, jolloin Shannon hieman säikähti ja kiersi toisen esteen. Rinaz sai korjattua asentonsa ja hidasti Shannonin raviin ja otti uudelleen laukan ja lähestymisen. Tällä kertaa Shannon lähestyi rauhallisesti ensimmäistä estettä, mutta yritti kiihdyttää toiselle esteelle. Rinaz huomasi yrityksen ja teki voltin. Ratsukko lähestyi uudelleen estettä ja sai rauhallisen hypyn. Ratsukko sai vielä lopuksi luvan hypätä pääty-ympyrällä olevan esteen ja tuon sarjan peräkkäin. Tämä lyhyt kolmen esteen rata sujui kokonaan rauhallisessa laukassa Shannonin ollessa jo hieman väsähtänyt. Kerroin vielä lopuksi ratsukon loppuverkkaillessa Rinazille, että voisi harjoitella rauhallisia lähestymisiä tekemällä aina voltin ennen estettä, jos Shannon meinaisi kiihdytellä turhaan esteelle ja myös irtohypytystä ponin kanssa voisi koittaa.

21.11.2014 Estevalmennus tasolla 60 cm // Valmentajana Senu
Shannon saapui aika rytinällä! Poni hirnui ja etsi katseellaan tammoja, mutta ponin harmiksi muut olivat poikia. Shannon rauhoittui, mutta edelleen kulki valppaasti eteenpäin. Ohjeistin Larppaa nojaamaan taakse, ja olemaan itse rauhallinen, jotta Shannonkin rauhoittuisi. Shannon alkoi ottaa ihan rauhassa, mutta aina nähdessään esteen, olisi se halunnut ryöstäytyä esteelle täyttä laukkaa. Hymähtelin shettispojalle, shettisten kanssa on aina niin mukava tehdä töitä! Annoin Larpalle luvan alkaa hypätä. Shannon ryntäsi esteille, ja hyppäsi valtavalla loikalla esteen yli. Neuvoin Larppaa vain myötäämään ja mukautumaan liikkeeseen. Shannon sai tällä kertaa rynniä esteelle mielensä mukaan, ja Larppa myötäsi oikein kunnolla. Ei Shannon enää halunnut ryntäillä, touhusta meni maku kun se olikin sallittua. Larppa kiristi taas ohjat, ja nosti laukan. Shannon ryntäsi taas esteelle, Larppa teki voltin ja ohjasi sen uudelleen. Tämä toistui pariin otteeseen, mutta pian Shannon oppi, ettei saa rynnätä. Larppa ohjasi Shannonin esteelle, oli tarkkana myötäyksessä, ja muisti vieläpä ratsastaa esteen jälkeenkin. Teimme muutamia pikku hommia, ja Larpalla ja Shannonilla meni todella hyvin! Valmennus onnistui täydellisesti, tätä paria haluaisin valmentaa useamminkin! Ponilla oli kyllä virtaa, ja suosittelen vaikka juoksuttamaan sitä ennen valmennuksia tai ylipäätään liikkumista. 

 

Tekijänoikeudet

Kuva: (c) Annagaard Shetlandponyer

Kaikki tekstit ellei toisin mainita: Rinaz

VIRTUAALIHEVONEN

©2019 Ángel Ficción - suntuubi.com